Rondreis Kroatië Split | Kroatië Split reizen.

Rondreis Kroatië SplitKroatië heeft een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. Op cultuurvakantie een rondreis door Kroatië in Split dan mag je deze prachtige stad, wat op de UNESCO Werelderfgoed behoort zeker niet overslaan. De hoofdstad Dalmatië heeft alles te bieden wat de cultuurbezoeker wilt ontdekken. Vriendelijke gastvrijheid en een gezellige gemoedelijke sfeer komt je tegemoet als je de witte stad met mooie pleinen binnenloopt. Split heeft een oude centrum met een wandelboulevard, de heuvel Marjan,diverse musea, stadsmuren en een promenade vol palmen. In het oude stadsgedeelte kun je het paleis van Diocletianus bezoeken. Split heeft nog veel meer, zoals de Stephan kathedraal en paleizen van Groda. Er zijn verschillende excursies met een gids die je alle belangrijke feiten over deze mooie stad vertellen en je brengen naar al die mooie plaatsjes in deze stad. Kom hieronder meer te weten over een rondreis Kroatië Split.

Bekijk hier meer over Split reizen in Kroatië ->

Rondreis Kroatië Split

Op ontdekkingsreis door Splits.

Meer dan 2000 jaar geschiedenis laat de stad achter zich als men wandelt door het oude Split. De Romeinse keizer liet in de 3e eeuw het paleis van Diocletianus bouwen en is de best bewaarde paleis van Kroatië. Overdag is het paleis voor bezoekers geopend en kun je zelfs de kerkers bezichtigen! Verder rondreizen door Split waan je je helemaal in de vroegere tijden. Dit mag je ook niet missen op je rondreis Kroatië Split:

  • Rondreis Kroatië SplitDe Gouden, Zilveren, Koperen en IJzeren Poort
  • Tempel van Jupiter, Venus en Sibylle
  • Heilige Domnius Kathedraal
  • Oude historische gebouwen
  • Pittoreske dorpjes
  • Traditionele keuken

Verder heeft Split een stadspark (Marjan) waar je fietsen kunt huren en genieten van een prachtige uitzicht. Ontdek de vele markten en geniet van goede opera in het Nationaal Theater. (Rondreis Kroatië Split tip)

Ontdek de veelzijdigheid van Split.

Split heeft nog veel meer te bieden dan de cultuur alleen. De Dalmatische kust biedt voor veel strandliefhebbers een waar paradijs. Voor het uitgaanspubliek is er een bruisend nachtleven, waar je begint met een cocktail op een van de gezellige terrasjes en verder feest tot in de late uurtjes in een van de vele bars in het centrum. Een rondreis in Kroatië Split is voor iedereen, jong en oud.

Bekijk hier meer informatie over Split Kroatië rondreizen ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  3. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *