Rondreis Kroatië route, plan een mooie route!

Rondreis Kroatië: route opties voor elke soort vakantie. Precies de vakantie die jij wilt met een rondreis.
Rondreis Kroatië routeKroatië is een ideaal land voor een rondreis. De afstanden zijn te groot om alles in één dag te kunnen zien, maar het land is klein genoeg om veel te kunnen zien zonder hele dagen in de auto te moeten zitten. Op rondreis in Kroatië zijn er verschillende routes mogelijk. Het hangt van je eigen situatie af hoe je de rondreis in wilt richten. Heb je een week of drie weken de tijd? Wil je zo min mogelijk tijd in de auto doorbrengen of vind je het niet erg om kilometers te maken? En wil je aan het strand liggen, een stad bezoeken, wandelen in de natuur of al het bovenstaande? Het kan allemaal. Hieronder inspiratie om je eigen route voor een rondreis door Kroatië te plannen (rondreis Kroatië route).

Bekijk hier meer over rondreizen door Kroatië en de route ->

Rondreis Kroatië route, enkele tips:

Twee mooie routes voor je rondreis door Kroatië

Rondreis Kroatië routeOnderstaande routes gaan er vanuit dat je vanuit Nederland met de auto naar Kroatië rijdt, al dan niet met een overnachting in Zuid-Duitsland. Als je in plaats daarvan naar Kroatië vliegt en een auto huurt, dan wil je waarschijnlijk je startplaats aanpassen.

  • Rondreis Kroatië route 1: De eerste nacht overnacht je in Opatija, een relatief grote badplaats in Istrië in het noorden van het land. Vanuit hier reis je in enkele uren door naar Omiš ten zuiden van Split. Next stop: Dubrovnik. Een prachtige havenstad helemaal in het zuiden. Hierna doe je als laatste stop de Plitvice meren aan.
  • Rondreis Kroatië route 2: Eerste stop is historisch Pula, de zuidelijkste plaats op schiereiland Istrië. Hierna bezoek je Zadar aan de Adriatische kust. Ook deze stad heeft een rijke culturele historie, dus deze route heeft een thema. Via de (onmisbare) Plitvice meren reis je naar Zagreb in het noorden. De hoofdstad van Kroatië is zeker geen onderdeel van iedere rondreis door het land, maar voor wie meer dan alleen strand zoekt is het een echte aanrader om hier de geschiedenis van het Austro-Hongaarse rijk op te snuiven.

Ben je van plan om een mooie rondreis te boeken door Kroatië dan kan je op één van de blauwe links klikken om naar de reisspecialist te gaan. Heel veel plezier met het boeken van een unieke reis!

Bekijk hier de mooiste routes en rondreizen door Kroatië ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  3. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *