Rondreis Kroatië openbaar vervoer | Alle informatie.

Tips voor een rondreis door Kroatië met het openbaar vervoer.
Rondreis Kroatië openbaar vervoerKroatië is een prachtig land met volop bijzonder natuurschoon en de meest uiteenlopende bezienswaardigheden. Het land heeft echter ook een wat bijzondere geografische ligging en vorm. Zo loopt een groot deel van het land langs de kust om vervolgens in een ‘langgerekte’ vorm door te lopen richting het noordoosten. Door Kroatië reizen kan zodoende een uitdaging zijn, vooral wanneer je dit zonder huurauto wil doen. Gelukkig zijn er treinen en vooral tal van bussen waar je gebruik van kunt maken. Hieronder vind je enkele handige tips voor een rondreis Kroatië openbaar vervoer.

Ook heb je de mogelijkheid om de reizen te bekijken door op één van de links te klikken. Heel veel plezier met het vinden van de juiste informatie en eventueel wel met het boeken van een mooie rondreis.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië rondreizen ->

Rondreis Kroatië openbaar vervoer, enkele tips op een rij:

  1. Tip 1: reis per bus. Voor een rondreis door Kroatië met het openbaar vervoer zijn bussen met afstand de beste optie. Er zijn tal van busbedrijven actief in Kroatië die volop met elkaar concurreren. Als gevolg, is het busvervoer in Kroatië van bijzonder hoge kwaliteit. Bovendien kan je voor dezelfde route op één dag veelal kiezen uit meerdere verschillende bussen. Op de meest populaire toeristische Rondreis Kroatië openbaar vervoerroutes rijden ook nachtbussen.
  2. Tip 2: koop je buskaartje ruim op tijd. Wanneer je in Kroatië een buskaartje koopt, dan wordt je een bepaalde stoel in de bus toegewezen. Wil je graag op een bepaalde plek in de bus zitten, koop je kaartje dan ruim op tijd. Ook wanneer je een kaartje voor een bus in het hoogseizoen (juli en augustus) wil kopen, is het verstandig om het kaartje op tijd te kopen om zo te voorkomen dat alle buskaartjes al zijn verkocht. (Rondreis Kroatië openbaar vervoer)
  3. Tip 3: buskaartjes zijn online te verkrijgen. Je kunt buskaartjes in Kroatië heel eenvoudig kopen op de website van het busbedrijf, maar ook soms op de website van het busstation waar de bussen vertrekken. Dit maakt het mogelijk om al vóór vertrek alles te regelen voor jouw rondreis Kroatië openbaar vervoer.
  4. Tip 4: er zijn treinen in Kroatië, maar niet veel. Er rijden in Kroatië geen treinen langs de kust. De Kroatische hoofdstad Zagreb kent wel volop treinverbindingen met zowel het buitenland als met de kuststeden Split en Rijeka.
Bekijk hier meer informatie over Kroatië rondreizen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *