Rondreis Kroatië oktober? Oktober reizen Kroatië.

KROATIË IN HET NAJAAR.
Rondreis Kroatië oktoberKroatië is een culturele, historische en natuurlijke traktatie voor reizigers. De levendige hoofdstad Zagreb is de thuisbasis van lands beste musea, galerijen, restaurants en winkels. De archeologische overblijfselen langs de kust en binnenland gebieden zijn een bewijs van een rijke geschiedenis, terwijl de kustlijn met zijn stranden en resorts toeristen op zoek naar rust kunnen behagen. Kom hieronder meer te weten over een rondreis Kroatië in oktober (Rondreis Kroatië oktober).

De mooiste rondreizen voor de maand oktober te weten komen? Klik op één van onderstaande links en bekijk het reisaanbod.

Bekijk hier meer informatie over rondreizen door Kroatië in oktober ->

Rondreis Kroatië oktober

  • OP VAKANTIE IN OKTOBER IN KROATIË

In oktober neemt het gewone leven zijn normale ritme aan: Kinderen gaan weer naar school en ouders zijn weer aan het werk. Vele eilandbewoners komen zelf aan wal met druivenoogsten en andere streekproducten. Een bezoek aan de Kroatische eilanden vergt wat meer planning want veerboten zijn op hun winter schema. Het weer in oktober, is gewoonlijk mild genoeg om buitenactiviteiten te organiseren. Tot in het midden van de maand is het nog steeds warm genoeg om te zwemmen langs de kust. De herfst brengt meer neerslag maar minder vochtigheid.

  • VERRASSENDE CITYTRIPS IN KROATIË

Rondreis Kroatië oktoberIn een historisch land zoals Kroatië groeiden heel wat prachtige steden vol onuitwisbare sporen van hun buitenlandse overheersers. Deze mooie citytrip bestemmingen kunnen in principe in elk seizoen bezocht worden. Zowel Zagreb en Dubrovnik en Split hebben in oktober een drukke en levendige culturele agenda met een volledig assortiment aan klassieke- en popconcerten. (Rondreis Kroatië oktober tip)

  • SPIJS EN DRANK IN KROATIË

Een cultureel uitstapje gaat vaak samen met culinair genieten. Kroatisch eten is dan ook steeds geweldig! De traditionele keuken is breed en gevarieerd, maar wel beïnvloed door smaken en tradities uit naburige landen en volkeren die regeerden over het grondgebied van Kroatië door de geschiedenis heen.

Toch hebben Kroatische gerechten hebben hun eigen afzonderlijke interpretatie, en smaak zoals de truffels uit het schiereiland Istrië die in oktober worden geoogst. Wat zeker ook te vermelden valt is de productie van hoge kwaliteitswijnen. Talrijke wijnboeren stellen dan ook hun landerijen open voor bezoek. Bijgevolg is er weinig verveling mogelijk in dit aantrekkelijke land dat ook in het najaar pronkt met zijn natuurschoon!

Bekijk hier meer informatie over rondreizen door Kroatië in oktober ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *