Rondreis Kroatië met tent, met de tent door Kroatië?

Kroatië, land om te reizen.
Rondreis Kroatië met tentKroatië was tot juni 1991 een gedeelte van het voormalig Joegoslavië. Kroatië is een prachtig land om een rondreis te maken met eigen auto en tent. Heerlijk kamperen en genieten van alle vrijheid die dit land tegenwoordig kent. Honderden kilometers kuststreek met net even buiten de kustlijn honderden onbewoonde eilandjes. De natuur in Kroatië is waar je alles voor doet. Wanneer je gaat kamperen ben je dichter bij de natuur en beleef je alles nog intenser. Bekijk hieronder meer informatie over een rondreis Kroatië met tent.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië rondreizen ->

Rondreis Kroatië met tent

Istrië

Istrië is een gebied in Kroatië met kleine ouderwetse dorpjes. Het dorpje Pula is uitermate geschikt om te gaan shoppen. Plomin is een dorpje wat vroeger een vervallen plek was. Tegenwoordig is dit kleine stadje weer helemaal gerenoveerd en in haar oude glorie hersteld. Plomin heeft een geweldige camping waar je je één kunt voelen met de natuur. Camping Strasko is een echte familiecamping die ook plekken heeft Rondreis Kroatië met tentvoor mensen die een rondreisje maken met auto en tent. Echt een camping waar je een paar dagen wilt blijven. De Adriatische zee ligt op korte afstand en er is voldoende gelegenheid om cultureel bezig te zijn. De historische steden Rab, Nin en Zadar zijn zeker een bezoekje waard.

Zadar

Zadar heeft alles wat de rondtrekkende toerist zoekt. Zadar is een stad met vele oude bouwwerken. Toch zijn er ook nieuwigheden te bewonderen zoals het zeeorgel en het zonnemonument gemaakt van zonnecellen. Wanneer wordt besloten de nacht door te brengen in Zadar is camping Plantaza een goede keus. De camping heeft vele schaduwplekken wat niet geheel onbelangrijk is wanneer in het warme seizoen een rondreis wordt gemaakt. Nationaal park Paklenica ligt in de directe omgeving van de camping en bevat exotische vegetatie. Een fraai park om een stevige wandeling te maken en vanaf de hoogste gedeeltes de omgeving te spotten.

Dalmatië

Wanneer je het plan hebt opgevat om een rondreis te maken door Kroatië met een tent, vergeet dan vooral het gebied Dalmatië niet. Dalmatië is één van de aantrekkelijkste gebieden van Kroatië en goed bereikbaar per auto. De plaats Omis ga je zeker aandoen met deze trektocht en dan is een kampeerplek op camping Daniël snel geregeld. Deze camping heeft prachtige, authentieke plekken met uitzicht op bergpartijen. Pijnbomen en cicades zijn de ingrediënten die je niet snel zal vergeten wanneer je deze streek hebt bezocht. Maar ook het ijsblauwe water langs de Dalmatische kust zal een mooie herinnering zijn.

Rondreis Kroatië met een tent meer informatie:

Bekijk hier meer informatie over Kroatië rondreizen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *