Rondreis Kroatië kust, de kust van Kroatië.

Kroatië vakantieland, naar de kust van Kroatië.
Rondreis Kroatië kustElke zomer trekken we er massaal op uit en brengen we enkele weken door in het buitenland tijdens onze vakantie. Landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië zijn nog steeds onverminderd populair, maar de Nederlander blijkt steeds avontuurlijker en reislustiger te worden. Als vakantieland in Europa is Kroatië in toenemende mate populair onder Nederlanders. Geen wonder natuurlijk, want Kroatië heeft veel te bieden aan de vakantieganger. Van de prachtige historische overblijfselen in steden als Pula tot de zonnige kuststreken en van de graslanden in centraal Kroatië tot het indrukwekkende berglandschap in het noorden en noordoosten: Kroatië biedt voor ieder wat wils. Kom hieronder meer te weten over de rondreis Kroatië kust.

Bekijk hier meer over rondreizen door Kroatië ->

Rondreis Kroatië kust:

De Kroatische kust

De kustlijn van Kroatië strekt zich uit van Umag in het noorden tot Klek in het zuiden en bestaat uit populaire strandbestemmingen, maar ook vele kleine eilanden in de Adriatische Zee. Vooral jongeren en gezinnen vinden hun ideale vakantiebestemming in het noorden van Kroatië op bestemmingen als Medulin, Rovinj en Opatjia. Hier geniet je van de mooie kustlijn, maar vind je ook volop hotels, campings en Rondreis Kroatië kusthorecagelegenheden en aantrekkelijke voorzieningen voor jong en oud. De meest bekende eilanden, Cres en Krk, zijn tevens een populaire bestemming voor toeristen. (Rondreis Kroatië kust tip)

Een rondreis door Kroatië en de kust

Als je op een leuke manier kennis wilt maken met de veelzijdige en indrukwekkende kustlijn van Kroatië dan is een rondreis zeker de moeite waard. Met de auto heb je de volledige vrijheid om Kroatië in eigen tempo en op eigen voorwaarden te ontdekken. Langs de kustlijn loopt een grote snelweg van het noorden van het land tot het uiterste zuiden zodat je geen enkele bestemming aan de kust hoeft te missen. De weg maakt populaire kustbestemmingen als Rovinj, Pula, Opatija, Sibenik en Split bereikbaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om, na een tocht langs de kust, het bijzondere en veelzijdige binnenland van Kroatië te bezoeken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de grote steden Zagreb of Ljubljana, bezoek één van de vele nationale parken of trek de bergen in. Met een rondreis door Kroatië is alles mogelijk. (Rondreis Kroatië kust tip)

Rondreis Kroatische kust

Rondreis langs de Kroatische kust

Kroatië heeft een kustlijn die helemaal van Montenegro tot Slovenië, bijna Italië loopt. Langs deze bijna 2000 kilometer liggen tal van bijzondere steden, waaronder Dubrovnik, Split en Rijeka. Bovendien bevinden zich meer dan duizend Kroatische eilandjes in de Adriatische Zee, het door onder andere Italië en Kroatië bijna ingesloten deel van de Middellandse Zee. Een bezoek aan de Kroatische kust is dan ook bijzonder populair bij toeristen. Hieronder vind je enkele plekken die je beslist moet bezoeken tijdens een rondreis Kroatische kust.

  1. Het zandstrand van Zlatni Rat. Aan het eilandje Brač (ongeveer 14.000 inwoners), in het zuiden van Kroatië, bevindt zich de landtong Rondreis Kroatië kustZlatni Rat (‘Gouden Hoorn’). Dit smalle stukje land dat zo de Adriatische Zee in loopt, prijkt door het adembenemende uiterlijk op menig toeristenfolder. Zlatni Rat wordt dan ook veelal gezien als één van de mooiste zandstranden van Europa. Het strand is behalve bij strand- en natuurliefhebbers ook populair bij watersporters.
  2. Het schiereiland Istrië. Helemaal in het noorden van de Kroatische kust bevindt zich Istrië, een schiereiland dat ook deels in Slovenië en Italië ligt. Dit deel van Kroatië is ideaal voor toeristen die meer willen zien dan alleen zand en de blauwe zee. Zo vind je hier tal van interessante stadjes die qua architectuur ook in Italië hadden kunnen liggen. Cultuurliefhebbers kunnen ook één van de vele bovenop een heuvel gevestigde stadjes toevoegen aan hun rondreis Kroatische kust. Daarnaast vind je hier vele voedselfestivals. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier genieten van de fraaie uitzichten bij routes door de Kroatische heuvellandschappen.
  3. Bezoek één van de nationale parken van Kroatië. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Brijuni. Dit park omvat meer dan tien eilanden gelegen voor de kust van Istrië. Dit bijzondere park kent zelfs een safaripark waar je behalve het natuurschoon ook enkele indrukwekkende dieren kunt aanschouwen. Zo vind je hier lama’s, zebra’s en olifanten. Deze dieren leefden uiteraard van oudsher niet in dit deel van de wereld, maar zijn door verschillende landen aan dit nationale park geschonken. (Rondreis Kroatië kust info)
Bekijk hier meer over autorondreizen en de kust in Kroatië ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *