Rondreis Kroatië Italië | Boek een mooie rondreis.

Kroatië als vakantieland.
Rondreis Kroatië ItaliëAlhoewel wij in Nederland over een prachtige kuststrook en vele vakantielocaties beschikken trekken wij er als volk toch graag op uit om onze zomervakantie elders door te brengen. Niet zo gek natuurlijk want niets is zo onvoorspelbaar als het Hollandse weer en het ontdekken van nieuwe bestemmingen en het kennismaken met nieuwe locaties en culturen is minstens zo belangrijk tijdens onze vakantie. Onverminderd populaire bestemmingen blijven locaties in landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, maar de interesse in andere vakantielanden blijft ieder jaar toenemen. Eén land dat elk jaar weer doorgroeit in populariteit als vakantiebestemming voor Nederlanders is Kroatië. Kom hieronder meer te weten over een rondreis Kroatië Italië.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië rondreizen ->

Rondreis Kroatië Italië, meer informatie en tips:

Kroatië

Kroatië is een Zuid-Europees land dat wordt begrensd door landen als Slovenië, Hongarije, Servië en Bosnië. Het land maakt onderdeel uit van het Balkanschiereiland en is onderdeel van Europa, maar is als vakantiebestemming lang niet zo bekend. Dit is eigenlijk heel zonde want het land heeft zowel cultureel als qua natuur veel te bieden. Van een prachtige kustlijn tot indrukwekkende bergen en van mooie natuurgebieden tot historische bouwwerken: je vindt het allemaal in Kroatië. Daarnaast geniet je in de kustgebieden van Kroatië van de Rondreis Kroatië Italiëgeliefde mediterraanse keuken en in het binnenland van de Centraal-Europees en Turkse keuken en zie je deze invloeden ook op andere gebieden terug in het hele land. (Rondreis Kroatië Italië)

Een rondreis door Kroatië en Italië

Vanwege de toegankelijkheid van de Europese landen en de relatief korte afstanden is een rondreis per auto een ontzettend leuke manier om nieuwe gebieden en bestemmingen te ontdekken. Italië is altijd al een populaire bestemming geweest voor rondreizen, maar wist je dat het ook heel leuk en makkelijk is om vanuit Italië een bezoek te brengen aan Kroatië? Vanuit Trieste in Italië is de oversteek naar Umag in Kroatië, via Slovenië, snel gemaakt. Je kunt vanuit Umag verder de kust langsrijden en kennismaken met populaire kustbestemmingen als Rovinj, Pula en Medulin, maar als je echt kennis wilt maken met de veelzijdigheid van het Kroatische landschap dan trek je natuurlijk nog verder het land in. Met de auto heb je volledige vrijheid tijdens jouw rondreis en bepaal je zelf jouw koers. Zo kun je de kustlijn verder afrijden en de eilanden in de Adriatische Zee bewonderen, maar je kunt er ook voor kiezen om het binnenland te verkennen en een bezoek te brengen aan de grote stad Zagreb, één van de nationale parken te bezoeken of juist de bergen in te trekken. De mogelijkheden in Kroatië zijn eindeloos en door het gunstige klimaat, de veelzijdigheid van het land en de grote historische waarde is het een vakantiebestemming die je niet snel meer zult vergeten.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië rondreizen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen in Kroatië, de beste reistijd en over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *