Rondreis Kroatië hoogtepunten!

Tips voor rondreis door Kroatië met een huurauto.
Rondreis Kroatië hoogtepuntenVoor een rondreis door Kroatië is het ideaal om eigen vervoer tot je beschikking te hebben. Niet alleen kan je zo eenvoudig alle bezienswaardigheden in dit Zuid-Europese land bezoeken, ook geeft een eigen auto je meer flexibiliteit. Zo kan je bijvoorbeeld in een kleinere stad (met aanzienlijk goedkopere hotels) verblijven en van hieruit per huurauto naar de bezienswaardigheden in de grote toeristische steden in Kroatië reizen. Zo betaalt een huurauto zichzelf bijna terug! Een auto huren in een vreemd land kan echter ook een beetje eng zijn. Om je op weg te helpen, vind je hier enkele praktische tips zodat je zorgeloos kan uitkijken naar je eigen rondreis Kroatië huurauto. Kom hieronder ook meer te weten over een rondreis Kroatië hoogtepunten en ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken via een reisspecialist.

Bekijk hier de hoogtepunten rondreizen Kroatië ->

Rondreis Kroatië hoogtepunten

  • Wees er op tijd bij, want vooral de vraag naar kleinere, goedkope huurauto’s is bijzonder groot in Kroatië. Zoek je dus een goedkope huurauto, boek deze dan het liefst al vele maanden voordat je naar Kroatië reist.
  • Veel Kroatische autoverhuurbedrijven brengen extra kosten in rekening wanneer je de auto ophaalt in de ene stad en vervolgens Rondreis Kroatië hoogtepuntenretourneert in een andere stad. Probeer dus altijd een ‘lus’ in je rondreis te maken, zodat je deze extra kosten voorkomt. (Rondreis Kroatië hoogtepunten tip)
  • De gemiddelde automobilist rijdt in Kroatië wat ‘brutaler’ dan in Nederland. Zo gebruikt niet iedereen het knipperlicht van zijn of haar auto en gebeurt het ook vaker dan in Nederland dat automobilisten rechts inhalen. Houd hier rekening mee, voor je eigen veiligheid en uiteraard ook om schade te voorkomen aan je rondreis Kroatië huurauto.
  • In Kroatië bestaan tolwegen. De prijzen verschillen per weg, maar een tolweg is vrijwel altijd het geld waard wanneer je snel van de ene naar de andere stad wil reizen met je huurauto. Heb je daarentegen aan tijd geen gebrek, neem dan juist de kleinere weggetjes langs de kust of het fraaie Kroatische platteland, zodat de reis zelf ook een toeristische belevenis is. (Rondreis Kroatië hoogtepunten tip)
  • De verkeersregels zijn in Kroatië vergelijkbaar met Nederland. Het alcoholpromillage is bijvoorbeeld net als in Nederland 0,5 promille. Op autosnelwegen mag je in Kroatië doorgaans 130 kilometer per uur.
Bekijk hier de hoogtepunten rondreizen Kroatië ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *