Rondreis Kroatië ervaringen | Kroatië ervaringen.

Rondreis Kroatië ervaringenKroatië is ideaal om op eigen houtje een rondreis te maken. De meeste mensen kiezen voor overnachtingen in campings. De Kroatische campings zijn bekend voor hun hoge kwaliteit. Je vindt ze overvloedig, ze zijn netjes en niet duur. Wil je toch in een hotel verblijven, dan vind je zowel de internationale hotelketens als de meer locale hotels. Bekijk hieronder meer informatie over rondreis Kroatië ervaringen. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken bij een reisspecialist.

De mooiste reizen bekijken voor Kroatië en ervaringen bekijken?

Bekijk hier meer informatie over Kroatië ervaringen en rondreizen ->

Rondreis Kroatië ervaringen

Het eten is uitstekend in Kroatië. Het is aan te raden om de locale keuken uit te proberen. In het binnenland kun je genieten oud-Slavische gerechten en Oostenrijkse invloeden. De kuststreken zijn dan weer bekend om hun heerlijke vis- en schaaldierschotels. Als je door het land rijdt, vind je vaak langs de kant van de weg het overheerlijke en typische ‘varken aan het spit’. Kroatië heeft uitstekende wijnen en de Kroaten houden van vrij zoete nagerechten. (Rondreis Kroatië ervaringen)

Rondreis Kroatië ervaringenAls je een rondreis door dit land kiest, kun je bijvoorbeeld het binnenland combineren met de eilanden. Zo doe je in één reis twee totaal verschillende streken aan. Start je reis in het gebied van Plitvice. Dit is een idyllisch natuurpark met talloze meertjes en watervalletjes. Een echte aanrader! Daarna rijd je door authentieke dorpen richting zee. Je ziet onderweg nog hier en daar sporen van de oorlog (kogelgaten in muren van huizen) en je ontdekt hier nog het échte plaatselijke leven.

Via Hreljin kun je oversteken naar het Noorden van het eiland Krk. Dit is een gematigd toeristisch eiland waar het aangenaam vertoeven is. De Kroatiërs zelf bevelen echter het eiland Cres aan omdat dit nog authentieker is. Hiervoor kun je oversteken van Valbiska (Krk) naar Merag (Cres). Dit eiland biedt vooral rust en natuur. Daarna kun je terug het naar het vasteland via Porozina.

Bezoek de Romeinse stad Pula met zijn amfitheater. Zeer verrassend zijn de Zero-strasse ondergrondse galerijen die als schuilkelders gediend hebben. Het Romeinse verleden kun je nog ontdekken in een aantal gebouwen en musea. Als afsluiter van je reis kun je kiezen voor de stad Rovinj. Het is een bijna Italiaans aandoend stadje met smalle straatjes, terrasjes en leuke winkeltjes.

Kroatië is vooral genieten, rust, natuur en authentieke plaatsjes.

Bekijk hier meer over Kroatië ervaringen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *