Rondreis Kroatië augustus. Boek een mooie rondreis.

Rondreis door Kroatië in augustus? Wat is er allemaal mogelijk?
Rondreis Kroatië augustusAugustus is voor zonaanbidders de ideale maand voor een rondreis door Kroatië. Aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25 °C en de gemiddelde maximumtemperatuur zelfs nabij 30 °C. De zon schijnt gemiddeld dertien uur per dag, dus je kunt bijna vanaf het ontbijt tot het slapengaan genieten van het warme zonlicht op je huid. Hieronder vind je nog meer informatie voor een rondreis Kroatië augustus. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken via een reisspecialist.

Van plan om de augustus reizen te bekijken voor Kroatië? Klik dan op één van onderstaande links om naar een reisspecialist te gaan.

BEKIJK HIER meer over rondreizen door Kroatië ->

Rondreis Kroatië augustus, meer info:

  • Feestdagen in augustus. Kroatië kent twee publieke feestdagen in augustus. Allereerst, de Dag van de bevrijding en nationale dankbaarheid (5 augustus). Op deze dag vieren de Kroaten dat het Kroatische leger op 5 augustus 1995 de stad Knin veroverde op de Serviërs en hiermee een einde maakte aan de op Kroatisch grondgebied gevestigde Servische republiek Krajina. Daarnaast is ook de Maria-Tenhemelopneming (15 augustus) een publieke vakantiedag in Kroatië. Bijna 90% van alle Kroaten is katholiek, dus verrassend Rondreis Kroatië augustusis het niet dat de zogeheten Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart alhier met een officiële feestdag gevierd wordt. (Rondreis Kroatië augustus info)
  • Festivals in augustus. Ben je op zoek naar een minder religieus getint feest? Ook dan is augustus de ideale maand om Kroatië te bezoeken. In deze maand worden hier namelijk tal van festival georganiseerd. In het ten noorden van Split gelegen kuststadje Tisno (ongeveer 3.000 inwoners) vindt in augustus bijvoorbeeld een tweetal elektrofestivals plaats: Defected Croatia (10 – 15 augustus) en Dekmantel (24 – 28 augustus), een aan de Kroatische kust georganiseerd festival met een Nederlands klinkende naam.
  • Augustus is druk (en duur). Kroatië in augustus bezoeken heeft voor- en nadelen. Eén van de nadelen is dat de toeristische drukte in Kroatië in augustus ongeveer zijn toppunt bereikt. Concreet, betekent dit met name dat er geregeld lange files staan van en naar de stranden. Daarnaast, drijft het grote aantal toeristen in augustus ook de prijzen op. Hotels en andere Kroatische bedrijven die zich op toeristen richten, hanteren in augustus aanzienlijk hogere prijzen dan in het laagseizoen. Een rondreis Kroatië augustus is hierdoor tot wel vijftig procent duurder dan in het laagseizoen.

BEKIJK HIER de augustus rondreizen Kroatië ->

Voor meer informatie over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *