Rondreis Kroatië 2018 | Een unieke rondreis.

Rondreis Kroatië 2018Kroatië is een geschikt land voor een leuke rondreis, vanwege de vorm van het land is er namelijk nogal wat variatie wat betreft de omgeving en natuur. Istrië is voornamelijk groen en lijkt in dat opzicht veel op Oost-Italië of Slovenië. Dalmatië is droger en heeft veel meer heuvels. Wil jij in 2018 een rondreis maken door Kroatië? Dan vind je hier wat leuke tips! Kom hieronder meer te weten over het boeken van een rondreis Kroatië 2018 en leuke tips en info!

Van plan om een mooie rondreis te gaan maken in 2018 door het unieke Kroatië en wil je de mooiste reizen bekijken? Klik dan op één van onderstaande links om de mooiste reizen te bekijken.

BEKIJK HIER MEER OVER RONDREIZEN DOOR KROATIË IN 2018 ->

Rondreis Kroatië 2018

Een rondreis door Kroatië.

Het Zuid-Europese Kroatië biedt alles wat je van een vakantieland verwachten mag.
Een rondreis Kroatië 2018 is dus echt een aanrader. Gevarieerde landschappen, onnoemelijk veel eilanden, maar ook idyllische dorpjes en een ongekend lange kustlijn zijn sleutelwoorden die je aan Kroatië verbinden mag en waar je als toerist bijzonder goed mee kunt voeden.

Voor ieder wat wils

Rondreis Kroatië 2018Kroatië is veelzijdig, maar ook betaalbaar en is daarom uitermate geschikt voor een rondreis Kroatië 2018. Of je nu van de natuur houdt, sport of een bezoek wilt brengen aan de talloze musea, het is allemaal mogelijk.
Hieronder tref je een kort overzicht van de meest populaire bezienswaardigheden, steden of gebieden, die zo goed met een rondreis Kroatië 2018 te combineren vallen, namelijk;

  • Zagreb, de hoofdstad
  • Nationaal park
  • Dalmatië
  • Istrië

Zagreb, de hoofdstad

Zagreb is de hoofdstad en telt meer dan 60 musea, daarnaast is er goed te winkelen en mag je het uitgaansleven bruisend noemen. Dat naast de zeer rijke geschiedenis zorgt voor prachtige plaatjes, maar ook prettige sfeer. (Rondreis Kroatië 2018)

Nationaal park

Kroatië heeft maar liefst acht nationale parken waar de natuurliefhebber zich uren, al dan niet dagen, kan vermaken met het natuurschoon wat je in deze parken tegen zal komen.

Dalmatië

Van een meer dan 500 km lange kustlijn mag je variatie verwachten en dat zal je in de langste kustlijn van Kroatië ook vinden.

Istrië

In dit gebied zal je veel oudheden tegenkomen, maar ook wijngaarden en olijfbomen.
Naturisten kunnen hier heel goed terecht.

Herinneringen voor het leven

Een voordeel van een rondreis is de tijd die je hebt om een land echt te leren kennen. Omdat er in Kroatië zoveel te zien en te doen is zal je je ook geen moment vervelen. Wijs is het wel om vooraf je reis uit te stippelen, op die manier hou je extra tijd over, want of je nu voor acht dagen weggaat of voor twee weken Tijd kom je altijd te kort.

Rondreis Kroatië 2018, meer reisinformatie:

Openbaar vervoer.

Hoewel Kroatië niet het imago heeft van een land waar het openbaar vervoer goed geregeld is, is het tegendeel waar. Kroatië heeft zelfs een uitstekend netwerk als het op openbaar vervoer aankomt. Als je voor jouw rondreis door Kroatië gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, dan raad ik je aan om met de bus te reizen. De grotere plaatsen zijn namelijk verbonden met een uitstekend busnetwerk. Vanuit de Rondreis Kroatië 2018grotere plaatsen gaan er vervolgens pendelbussen naar de omliggende kleinere plaatsen. Het busvervoer bestaat grotendeels uit touringcars, waarbij je onbeperkt WiFi hebt. En je zult het niet verwachten van de Balkan, maar in Kroatië rijden de bussen netjes op tijd en het is zeer betaalbaar. (Rondreis Kroatië 2018)

Let er op dat het reizen met de bus sneller gaat dan met de trein, het imago van de trein is ook een stuk slechter. In het geval van files rijden de bussen vaak over de vluchtstroken, dus dat scheelt ook weer.

Onze rondreis door Kroatië in 2018

Onze rondreis door Kroatië verliep als volgt: op dag 1 zijn we geland met het vliegtuig in Dubrovnik, hier zijn we 2 dagen gebleven. Op de heenreis vlogen we vanaf Schiphol. Vanuit Dubrovnik hebben we de bus gepakt naar Split en na Split zijn we doorgereist naar Zagreb. Vanuit Zagreb zijn we doorgereist naar Porec, waarna we de reis beëindigd hebben in Zadar. Vanaf Zadar vlogen we terug naar Düsseldorf.

Aanrader: Dubrovnik!

Wil jij in 2018 een rondreis maken door Kroatië? Dan is Dubrovnik een echte aanrader! Dubrovnik ligt in het uiterste zuiden van Kroatië, je moet zelfs een stukje door Bosnië. Vanwege de pracht van de stad raad ik je aan om Dubrovnik als laatste te bezoeken en vanuit hier weer terug te reizen naar Nederland.

BEKIJK HIER de 2018 rondreizen in Kroatië ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *