Rondreis Kroatië 1 week | 1 week Kroatië?

Een rondreis in Kroatië – 1 week. Dubrovnik 3 dagen als uitvalsbasis.
Rondreis Kroatië 1 weekEen rondreis door Kroatië kan je perfect starten met een verblijf van drie nachten in Dubrovnik. Je kan van daaruit de veerboot nemen over de kristalheldere blauwe Adriatische Zee naar Korcula en Split. Je kan de wijnstreken van Kroatië ontdekken en de verborgen stranden op een van de eilanden. Wij geven jou een voorbeeld van een 7-daagse reis naar de mooiste plaatsten in Kroatië. Bekijk hieronder meer informatie over een rondreis Kroatië 1 week. Ook heb je de mogelijkheid om bij een reisorganisatie een rondreis te boeken naar Kroatië voor bijvoorbeeld 1 week (Rondreis Kroatië 1 week).

Bekijk hier meer informatie over 1 week rondreizen in Kroatië ->

Rondreis Kroatië 1 week

 • Dag 1: Aankomst in Dubrovnik
  Neem de kabelbaan naar de top van Srdj Hill, voor een prachtig uitzicht op Dubrovnik en de nabijgelegen Elafiti eilanden. Ga vanaf de top te voet naar beneden in plaats van de kabelbaan terug te nemen. Je krijgt een vrij en rustig uitzicht op de stad. Het beste uitzicht heb je als je vanaf de top naar beneden kijkt en naar links begint af te dalen. Daarna kan je genieten van een 2.5 uur durend diner bij zonsondergang vanaf een replica van het traditionele Karaka schip. Je kan er ook voor kiezen om de middag gewoon ontspannen door te brengen bij Banje Beach in de buurt om de oude binnenstad
 • Dag 2: Dubrovnik
  Je kan een hele dag vullen met het verkennen van de oude binnenstad en de stadsmuren van Dubrovnik. Koop eerst een kaart zodanig Rondreis Kroatië 1 weekdat je niet doelloos ronddwaalt in de stad. Je kan geschenkjes gaan kopen en een snack gaan eten bij het Gundulić Market Square, de enige openlucht markt in de oude binnenstad. Er worden authentieke Kroatische producten verkocht zoals gedroogde lavendel, lokale brandewijn en gedroogde vruchten. Probeer te gaan voor 13 uur, dan is het aanbod nog groot. Breng een ontspannen namiddag door op Banje Beach – een uitgestrekt zandstrand dicht bij de oude binnenstad. Bekijk de zonsondergang vanaf Buza Bar – een verborgen juweeltje buiten de stadsmuren met uitzicht op de zee. (Rondreis Kroatië 1 week info)
 • Dag 3: Nog meer Dubrovnik
  Ontdek Dubrovnik vanop het water en ga op begeleide kajak tour rond de stad en het eiland Lokrum. Je kan ook met een 15 minuten durende vaart met een taxiboot een trip van een halve dag maken naar Lokrum, het dichtstbijzijnde eiland bij Dubrovnik. De boten vertrekken om het half uur. Neem eventueel een duik in het zwembad met zout water, zoals in de Dode Zee maar dan op kleinere schaal, en verken het 15de-eeuwse Benedictijnerklooster. Je kan ook een dagexcursie maken naar de Elafiti eilanden, eveneens in de buurt van Dubrovnik. De drie meest bezochte eilanden zijn Kolocep, Sipan en Lopud.
 • Dag 4: Met de veerboot van Dubrovnik naar Korcula
  Na een boottocht van 2 uur kun je een scooter of een fiets huren om langs de prachtige zuidoostelijke kust te rijden op wegen die je dwars door de wijngaarden van Lumbarda leiden. Ook hier mag je de zonsondergang niet missen vanaf Maksimilijan Garden. Deze kleine bar heeft een van de beste uitzichten in Korcula. Je kan hier ook dineren.
 • Dag 5: De veerboot van Korcula naar Hvar
  Je neemt opnieuw de veerboot voor een tocht van anderhalf uur. Met een gehuurde scooter kun je vanuit Hvar via de olijfbomen, lavendelvelden en wijngaarden naar de kust rijden. Een scooter huren kost ongeveer 35 euro per dag. Bij een lekkere fles wijn kan je kijken naar de zonsondergang vanaf Spanjola Fortress. De korte wandeling naar het oude ,16e -eeuwse, fort is de moeite waard voor het adembenemende uitzicht op Hvar en de Pakleni eilanden.
 • Dag 6: Hvar
  Maak een dagtocht naar de Pakleni eilanden – net buiten de kust van Hvar. Deze eiland zijn bezaaid met verborgen stranden en lagunes.
 • Dag 7: Split als eindbestemming
  Een laatste tochtje met de veerboot brengt je naar Split. Ontdek er de smalle steegjes van oude binnenstad en loop rond in het Paleis van Diocletianus. Voor jouw laatste zonsondergang ga je naar een bar op Dioklecijan . Met een cocktail in de hand kun je vanaf op terras met uitzicht op het water voor het laatst genieten van een prachtige zonsondergang.

Bekijk hier meer informatie over 1 week rondreizen in Kroatië ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *