Pula Kroatië | Leuke informatie over Kroatië Pula.

Pula KroatiëPula ligt in het zuiden van Istrie. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels. Deze stad is ongeveer 3000 jaar oud. Pula is ook de luchthaven van Kroatië. Kom hieronder meer te weten over Pula Kroatië, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Kroatië via een reisspecialist.

Indien je van plan bent om de mooiste reizen te bekijken die er te maken zijn naar Pula Kroatië, wilt vergelijken en een mooie reis wilt gaan boeken dan kan je op één van onderstaande links te klikken om naar een specialist te gaan.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië Pula ->

Pula Kroatië, het klimaat en de stranden

 1. Het klimaat in Pula
  Pula heeft een mediterraan klimaat met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. In de winter zal de temperatuur ook nooit onder de 5 graden dalen.
 2. De drukke en bekende stranden van Pula Kroatië
  Het Ambrela strand bestaat uit fijn kiezelzand. Hier kan je baden in ondiep water en in de schaduw van dennebomen relaxen.

het Havajsko strand bestaat ook uit kiezel. Hier zijn mooie, hoge kliffen te zien waarvan men in de zee kan duiken. De zee zelf heeft een prachtige blauwe kleur.

Pula Kroatië, meer informatie:

De bekendste bezienswaardigheden in Pula Kroatië

 • Het amfitheater werd gebouwd onder keizer Augustus. De buitenste ring van dit amfitheater is volledig bewaard gebleven.
 • De Tempel van Augustus , ook gebouwd door keizer Augustus. Het voorportaal bestaat uit 6 zuilen met Corintische kapitelen. Later werd deze tempel omgebouwd tot kerk door de Byzantijnen
 • De Dom werd in 1640 gebouwd op ruïnes. Op de vloer ziet men prachtige mozaieken. Het altaar bestaat uit een 2e eeuwse Romeinse sacrofaag.
 • De Mariakapel is een Byzantijnse kerkje uit de 6de eeuw. Deze kerk lijkt op de Euphrasius-kerk van Porec. Ook hier vindt men de prachtige mozaïeken en wandschilderingen in deze restanten terug.
 • De Herculespoort is van de 1e eeuw . Deze poort is één van de nog overgebleven poorten van de stad genoemd naar Hercules als beschermer van deze stad.
 • De Tweelingpoort stamt af uit de 2de eeuw en is een overblijfsel van de oude stadsmuren.
 • Het historisch museum herbergt de geschiedenis van de Marine.
 • Het Archeologisch Museum met archeologische vondsten uit de prehistorie als en de Romeinse tijd.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië Pula ->

Meer informatie over Pula Kroatië is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pula_(Kroati%C3%AB).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *