Over ons

Vakanties naar Kroatië zijn de laatste jaren echt op de radar geslopen. Dit schilderachtige deel van Oost-Europa scoort hoog op alles, van stranden tot geschiedenis.

Een oase van verborgen juweeltjes

Kroatië verscheen modieus laat op de Britse toeristische tijdlijn. In feite was het pas eind jaren 90 dat het land zijn voet begon te vinden in de reguliere markt. En dat betekent dat veel van het land nog moet worden ontdekt door de massa. Neem bijvoorbeeld Kvarnerbaai, onze gloednieuwe bestemming voor de zomer van 2019. Het is een van de best bewaarde geheimen van Kroatië en biedt zandstranden, de historische stad Opatija en een verzameling gemakkelijk te verkennen eilanden.

Eilandhoppend gebied

Een groot deel van de aantrekkingskracht van Kroatië komt van de kustlijn. De kust strekt zich hier uit over 1.778 kilometer en 1.185 eilanden drijven voor de kust. Elke plaats heeft zijn eigen visitekaartje. Mensen als Kolocep en Mljet zetten Moeder Natuur aan het stuur, terwijl Hvar en Dubrovnik favoriet zijn bij beroemdheden en filmmakers. Dan is er het eiland Brac, dat bekend staat om zijn iconische, vinvormige strand. Als u zich niet op slechts één plaats kunt vestigen, is een rondreis of vakantie met meerdere bestemmingen zeker de moeite waard.

Een super snorkelscène

Het land maakt ook snel zijn sporen in de duikwereld. De ondiepe wateren van de Istrische Rivièra en de Dalmatische kust zijn ideaal voor beginners, terwijl de diepere wateren in het zuiden meer ervaren duikers de kans bieden om koraalriffen, grotten en scheepswrakken te verkennen.

Geschiedenis en wandelen

Dan zijn er de historische sites om te overwegen. Je zou in je eentje in Split en Dubrovnik kunnen rennen en je een weg banen rond de oude stadsmuren en het paleis van Diocletianus. Kroatië is ook een geweldig wandelgebied. De wijngaarden, dennenbossen en nationale parken smeken hier om het loopvlak van wandelschoenen.