Welkom!

VakantielandKroatie.nlKroatië, prachtig land is zo gevarieerd dat je haast van de ene verbazing in de andere valt als je het land bezoekt. Kroatië heeft een prachtige kustlijn, mooie steden, talloze eilanden, prachtige natuur en mediterrane kustplaatsen en havens. Op deze website kom je alles te weten over Kroatië, bijvoorbeeld het rondreizen met een tent door dit unieke land, all inclusive vakanties, informatie over het klimaat van Kroatië, het weer en nog veel meer. Heel veel leesplezier toegewenst!

De mooiste steden op een rij

Kroatië met als hoofdstad Zagreb.
Zagreb is één van de oudste universiteitssteden van Europa. Deze hoofdstad is een bruisende stad met een boeiend dag- en nachtleven. Cultuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen bij de vele musea en monumenten. Natuurliefhebbers zullen hun ogen niet geloven als ze de parken en tuinen in deze stad kunnen bezoeken. Zagreb heeft een oude bovenstad en een moderne benedenstad met een hoogteverschil van 40 meter

De historische stad Dubrovnik.
Deze stad is volledig ommuurd en het centrum is volledig autovrij gemaakt. In deze stad vindt men nog prachtige, in goede staat, historische VakantielandKroatie.nlmonumenten. Dubrovnik ligt aan de voet van een kalksteengebergte op een schiereiland. Doordat het centrum volledig autovrij is, kan je als voetganger rustig de straatjes verkennen en huizen kijken in het oude stadsgedeelte.

De blauwe stad Zadar.
Zadar, de 3000jaar oude stad, lijkt blauw door de mediterrane lucht en het zeewater. Zadar was vroeger de hoofdstad van Kroatië. Deze oude stad herbergt zowel Romeinse ruïnes , mooie, preromaanse kerken en middeleeuwse architectuur.

De stad Korcula genoemd zoals het eiland.
Korcula, ook klein Dubrovnik genoemd, ligt op 50 km van het vasteland. Men beweert dat Marco Polo hier is geboren. Korcula is een schiereiland met veel bossen, wijngaarden, zandstranden en historische dorpjes omringd door de zee.

De havenstad Porec.
Porec ligt in Istrie en is de bekendste havenstad. Het oude centrum met prachtige paleizen en huizen in Venetiaanse stijl zijn goed bewaard. Ook de Euphrasiaanse Basisiliek die op de lijst van de Werelderfgoederen staat.

De havenstad Trogir.
Trogir heeft prachtige stranden en een mooi middeleeuws stadscentrum met smalle straatjes met tal van 13e eeuwse gebouwen. De mooiste bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het romaanse portaal.

Bekijk hier meer over Kroatië, reizen en vakanties ->

Kroatië Dalmatië

Ontdek Kroatië Dalmatië

Dalmatië is een prachtige provincie van het veelzijdige Kroatië. Het zuiden van het land staat bekend om historische steden zoals Dubrovnik VakantielandKroatië.nlen bruisende havensteden zoals Split. Ben jij van plan om in Kroatië Dalmatië te bezoeken? Lees dan gauw meer over deze prachtige provincie die met zijn veelzijdigheid voor elke reiziger wat te bieden heeft. Zowel de watersporter, cultuurliefhebber, zonaanbidder of culinaire fans kunnen hier namelijk hun hart ophalen!

Waterpret in Dalmatië

Als je in Kroatië Dalmatië bezoekt zal je zeker een duik moeten nemen in het kristal heldere water van de Adriatische zee. Snorkel en duik fans zullen zich hier niet vervelen en heel wat schatten ontdekken in het water langs de 350 kilometer lange kustlijn. Ook watersport is een groot goed in Dalmatië en wordt volop aangeboden in de buurt van grote kustplaatsen zoals Split.

Culturele hoogtepunten van Dalmatië

In Dalmatië liggen de bekende Kroatische plaatsen Dubrovnik, Zadar en Split. Alle drie de steden zijn uiterst geschikt om in rond te dwalen langs de historische paleizen, kerken en karakteristieke pleintjes. De steden zijn de perfecte mix van oud-Kroatische, Romeinse en Venetiaanse invloeden waardoor het stuk voor stuk unieke steden zijn om te bezoeken. Ben je in Zadar? Dan moet je op terrasje neerploffen om Maraschino te drinken! Dit is een typisch Kroatisch drankje van deze streek.

Dalmatië als wijnstreek

Daarnaast staat Dalmatië bekend om de wijnen. In deze streek en op de vele eilanden wordt veelal wijn verbouwd. Proef de goede, rode Babic wijn rond Primosten en ontdek vervolgens de vele wijngaarden langs de Makarska kust. De wijngaarden zijn kunstwerkjes op zich, dankzij hun liggingen op stenen hellingen afgebouwd met kleine stenen muurtjes. Deze grondstof is ook een bekend product uit de Dalmatische streek en wordt ook in veel kerken, huizen en andere gebouwen gebruikt. Kortom, Dalmatië heeft elke reiziger iets te bieden!

Bekijk hier de mooiste vakanties in Kroatië ->

Vakantie in Kroatië

Als God in Kroatië

Vraag aan 100 mensen wat het mooiste land ter wereld is en de resultaten zullen afhangen van hoe veel mensen er al in Kroatië geweest zijn. Een vakantie Kroatië is je blootstellen aan al de geneugten van een traditionele strandvakantie gecombineerd met een sportieve vakantie VakantielandKroatië.nlzonder weerga en voldoende cultuur om het jaar mee door te komen. Dit adembenemende land is aan een echte opmars bezig wat betreft het aantal toeristen die jaarlijks op bezoek komen en dat kan niet meer dan terecht genoemd worden.

Vakantie Kroatië

Krka watervallen.
Als je in Kroatië bent is een echte must-see de Krka watervallen. Deze watervallen bij de Dinara berg zijn terug te vinden in het Nationale Park van Krka en stromen langs 17 etages naar beneden. De prachtige watervallen zijn de kers op de taart van een indrukwekkend knap Nationaal Park. Wandelaars zullen vast en zeker hun hart hier verliezen aan de streek.

Porec.
Is een streepje cultuur meer jouw ding? En wil je dat dan liefst nog even combineren met wat rusten op het strand onder een blakende zon? Dan is Porec de plek om te wezen. Porec is in het noorden van Kroatië gelegen aan de Adriatische Zee en is een populaire havenplaats. Bezienswaardigheden zijn er ook voldoende: de grotten van de Baredine Cave zijn niet voor niets erg populair en vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de Euphrasiusbasiliesk. Deze voormalige Romeinse stad is meer dan de moeite waard!

Zonnen aan de Adriatische kust.
Kroatië ligt aan de Adriatische kust en is dan ook een uitstekende keuze voor wie een echte strandvakantie wilt meemaken en Italië beu is gezien. De Adriatische kust biedt een panorama van nog mooiere steden, stranden en natuurpracht aan voor een lagere prijs. De kust van Kroatië heeft dan ook voor elk type toerist wel wat te bieden. Of je nu gaat voor een vijfsterrenhotel of eerder op het budget probeert te letten.

Een vakantie Kroatië? Het is een ervaring die enkel maar aan te raden valt. Doe het voor het te laat is!

Bekijk hier meer informatie over Kroatië ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Comments

  1. Anoniem
    6 april 2017 / 09:56

    Kroatië lijkt me echt wel eens geweldig om hier naartoe te gaan, kan je voor bijvoorbeeld een lang weekend al genoeg zien of moet je er echt een vakantie van maken van minimaal een week? En wat ben je gemiddeld kwijt, ook niet geheel onbelangrijk.

    Alvast bedankt voor de antwoorden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *