Kroatië vakantietips Istrië, leuke reistips.

Kroatië vakantietips IstriëIstrië wordt het Toscane van Kroatië genoemd omwille van de prachtige smalle straatjes die je onmiddellijk doen denken aan Italië. Istrië ligt in het Noorden van Kroatië. Istrië is een groot schiereiland. De kustlijn is 455 km lang. Het schiereiland zelf bestaat nog uit 30 % groen en natuur. Het landschap is heuvelachtig en herbergt prachtige dorpjes afwisselend met bossen. Bekijk hieronder meer informatie over de Kroatië vakantietips Istrië.

Bekijk hier meer over Kroatië Istrië ->

Kroatië vakantietips Istrië

Belangrijke steden en plaatsen te bezoeken.

  • Een bezoek aan de oude stad waar je kan wandelen langs de middeleeuwse muren. Je geniet er van een adembenemend uitzicht.
  • Pula bestaat al meer dan 3.000 jaar oud en heeft nog gebouwen afkostig uit de Romeinse tijd. Je vindt er onder meer het amfitheater en de Augustustempel. (Kroatië vakantietips Istrië info)
  • Het kuststadje Porec waar je meer toeristische bootjes vindt dan de vissersboten. Deze kuststad ademt toerisme uit omwille van de Kroatië vakantietips Istriëgrote hotels, trendy horecazaken en het massatoerisme. De
  • Sint-Eufrasiusbasiliek in het kuststadje is werelderfgoed. Vooral door de indrukwekkende mozaïeken die men er ziet.
  • Rovinj wordt dé parel van Istrië genoemd. Deze middeleeuwse stad met smalle, klimmende straatjes is vergelijkbaar met Portofino in Italië. Het voordeel in deze stad is dat deze nog niet zo toeristisch is als zijn Italiaanse tegenhanger.
  • Groznjan is de kunstenaarsstad waar sinds de jaren 60 een dorp voor kunstenaars gevestigd is. Je kan er verschillende galerijen en winkeltjes bezoeken. (Kroatië vakantietips Istrië info)

Nog andere Kroatië vakantietips Istrie is vooral het eten en drinken.
De specialiteiten van Istrië zijn verse vis, truffels, wijn en olijfolie.

Restaurants die een bezoekje waard zijn om deze lekkernijen te proeven.

  1. Restaurant Vodnjanka, Vodnjan: plaatselijke gerechten van hoog culinair niveau.
  2. Konoba Veli Joze, Rovinj: hier vindt men heerlijke visspecialiteiten.
  3. Restaurant Trost, Vrsar: dit restaurant heeft pasta met truffel als specialiteit

Meer informatie over Kroatië reistijden en info:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *