Kroatië vakantie | Boek een Kroatië vakantie.

Kroatië vakantieSinds dit prachtige land zich onafhankelijk heeft gemaakt van Joegoslavië stijgen de bezoekersaantallen in Kroatië jaar in jaar uit. Een Kroatië vakantie is dan ook populairder dan ooit onder toeristen en dit schitterende land in de Balkan regio heeft voor ieder wat wils. Een ellenlange kuststrook voor de strandliefhebbers en voor de kust ruim duizend eilanden waar veel vakantiegangers ook een bezoekje aan brengen. In het binnenland tref je prachtig natuurschoon en in de verschillende steden zijn er historische stadskernen met leuke restaurants en boetiekjes.

Bekijk hier meer over vakanties in Kroatië ->

Kroatië vakantie

Enkele ‘wat te doen’ Kroatië vakantie tips op een rij;

  • Het Zlatni Rad strand: Van alle stranden in Kroatië is het Zlatni Rad (gouden hoorn) strand de meest beroemde. Dit prachtige witte kiezelstrand heeft al vaak in de top mooiste stranden ter wereld gestaan. Het is ook een zeer geschikte plek om verschillende watersporten te beoefenen.
  • Duiken in Kroatië: Het kristalheldere zeewater voor de Kroatische kust leent zich uitermate goed om in te zwemmen. Het is dan ook Kroatië vakantiedé ideale bestemming voor een onvergetelijke duikvakantie. Naast het zuivere zeewater heeft Kroatië het hoogst percentage aan schoon strand in de hele regio rond de Middellandse Zee.
  • Het Nationaal Park Plitvice: Wanneer je een Kroatië vakantie maakt, mag een bezoek aan de vele natuurparken eigenlijk niet ontbreken. Het Nationaal park Plitvice is misschien wel het mooiste park van het land. Met haar smaragdgroene meren en betoverende watervallen lijkt het park wel een scene uit een sprookje.
    Heerlijk eten in Kroatië

Ook de lekkerbekjes onder de vakantiegangers zijn lovend over dit fantastische land. Er word veelal gekookt met alleen verse ingrediënten waardoor het eten nog lekkerder smaakt. Voor authentieke streekgerechten ga je naar een eethuisje of pittoreske restaurant waar er zo velen van zijn in Kroatië. Er zitten veel Italiaanse invloeden in de gerechten en liefhebbers van visgerechten kunnen hun geluk al helemaal niet op in dit prachtige land.

Bekijk hier de mooiste rondreizen in Kroatië ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *