Kroatië vakantie top 10 |  De top 10.

Kroatië vakantie top 10Kroatië ie een Europees land gezegend gezegend met het hele jaar door zon, bezaaid met historische steden en idyllische eilanden en een schat aan natuurlijke bezienswaardigheden. Hier alvast 10 van de mooiste plekjes (Kroatië vakantie top 10)! Bekijk hieronder ook meer informatie over een Kroatië vakantie top 10 en heb je de mogelijkheid om een prachtige vakantie te boeken!

Indien je direct een mooie reis wilt boeken naar Kroatië dan kan je op één van de links hieronder klikken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer informatie over Kroatië en reizen ->

Kroatië vakantie top 10, op een rij:

 1. Dubrovnik , ‘parel van de Adriatische Zee’ is een van Kroatië’s meest bezochte historische havensteden.
 2. Zagreb is de elegante Kroatische hoofdstad. De middeleeuwse straatjes en uitgestrekte parklandschap zijn de zeker moeite waard.Vergeet de top musea niet en een rit met de kabeltrein.
 3. De Plitvicemeren is een natuurlijke park, een wildernis van azuurblauwe meren, watervallen en beboste bergen. Het behoort tot het natuurlijk erfgoed van de UNESCO sites. (Kroatië vakantie top 10 info)
 4. Split ,aan de kust van Dalmatië, is Kroatië’s tweede grootste stad en is een belangrijke haven en het vertrekpunt voor de eilandexcursies. Split trekt ook het outdoor toerisme aan met wildwater raften, klimmen en zeilen.
 5. Kroatië vakantie top 10Ben je een duikliefhebber, dan moet je de Kornati eilanden aandoen. In het Nationale Park ligt een rotsachtige eilandengroep van 140 eilanden, waar hectares van onbewoond land, kleurrijke riffen en een tropische vissen vindt.
 6. In het noordelijke schiereiland Istrië ligt het traditionele en charmante visserij dorp Rovinj.
  Ver weg van de drukke resorts in het zuiden, maar dat betekent niet dat u zult vervelen. Ontdek de groene eilandengroep ,maak wandelingen door de bossen van de Gouden Kaap of ontdek weinig bekende rustplekjes langs de kust.
 7. Het schiereiland Pelješac staat bekend door zijn uitstekende, traditionele wijnhuizen. Je kan er ook heerlijke mosselen en oesters eten, die gekweekt worden in de baai van Ston. (Kroatië vakantie top 10 info)
 8. Pula is een populaire vakantiebestemming en is het best bekend voor haar rijkdom van Romeinse ruïnes zoals het best bewaarde amfitheaters ter wereld.
 9. Hvar is een prachtige Kroatische eiland voor de Dalmatische kust, begunstigd om zijn spectaculaire stranden, lavendelvelden en weelderige wijngaarden.
 10. De zeven watervallen van Krka hebben elk een eigen charme en zijn zeker de moeite waard omgeven door prachtige bomen in het gelijknamige nationale park.

Kroatië vakantieaanbod:

Wil je te weten komen welke reizen er allemaal te boeken zijn naar Kroatië, dan zijn er verschillende aanbieders waar je terecht kan. Bijvoorbeeld om een losse vlucht te boeken, een apart hotel, maar ook rondreizen en all inclusive reizen. Klik op één van de links om bij een reisorganisatie het unieke reisaanbod te bekijken voor Kroatië.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië en reizen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Comments

 1. Moderator
  9 december 2018 / 17:26

  Welke zou jij vervangen in de top 10?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *