Kroatië vakantie camping | Camping Kroatië tips.

Kroatië per camper, caravan of tent?
Kroatië vakantie campingKroatië is de laatste jaren een favoriete vakantiebestemming voor veel landgenoten om met de camper te doen. Logisch ook: het is niet alleen een prachtig land maar ook nog eens een land dat op zich wel vlot bereikbaar is. De weg is gemakkelijk en met een fikse dagreis of twee kalme dagen reistijd ben je er wel. Een vakantie Kroatië camper is dan ook zeker het overwegen waard. Bekijk hieronder meer informatie over een Kroatië vakantie camping.

Bekijk hier meer over vakanties in Kroatië ->

Kroatië vakantie camping, leuke tips:

Vakantie Kroatië Camper

De wegen
Belangrijk om te weten wat betreft het wegennet in Kroatië is dat je best met de camper op de grote wegen blijft. Waarom zeggen we dat? De grote wegen in het land zijn vrij tot zeer goed onderhouden maar de kleinere wegen absoluut niet. Dat kan dan, zeker met een rijtuig als een camper, ook voor grote problemen zorgen.

Geld op zak
Ben je aan het rijden door Kroatië? Dan is het aan te raden om voldoende geld op zak te hebben. Dit om de eenvoudige reden dat het gros van Kroatië vakantie campingde tankstations en benzinepompen in het land geen kaart aanvaarden. Je bent dus op de ouderwetse manier aangewezen! (Kroatië vakantie camping info)

Wildkamperen
Wildkamperen is in Kroatië strafbaar en zal ook beboet worden. Het is dus beter om het niet te wagen en gewoon een camping op te zoeken voor de overnachtingen. Die camping boek je best al ruim op voorhand: tijdens de zomermaanden zijn de campings in de regel vrij tot zeer volgeboekt. Kroatië is overigens ook een land van grote campings. In Dalmatië ga je er wel enkele kleinere vinden maar de regel is echt wel een camping met groot volume.

Alcohol en snelheid
Kroatië kent een nultolerantie tegenover alcohol. Waag je er dus ook niet aan om iets te drinken achter het stuur want de boetes zijn zeer pittig. Wat de snelheid betreft is dat 50 per uur in de bebouwde kom, 90 kilometer per uur op gewone wegen en 110 kilometer per uur op snelwegen. Let wel op: bij een chauffeur die nog geen twee jaar zijn of haar rijbewijs heeft dien je daar 10 kilometer per uur af te nemen.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië en reizen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *