Kroatië vakantie autovakantie, een unieke Kroatië autovakantie.

Met de auto reizen naar en in Kroatië.
Kroatië vakantie autovakantieOndanks de relatief korte vluchten vanuit de meeste Europese luchthavens, zijn er toch heel veel mensen die overwegen om naar Kroatië te reizen met de auto. Vanuit Nederland duurt de reis 2 dagen als je niet meer dan 8 uur rijdt en rekening houdt met de maximumsnelheid. Als je rustig naar het zuiden van Kroatië wil reizen reken je best op 3 dagen. We raden je aan om via internet een route vast te leggen en deze uit te printen voor je vertrekt. Je zal zeker heel wat interessante plaatsen passeren waar het de moeite is om even halt te houden. Lees hieronder meer informatie over een Kroatië vakantie autovakantie.

Bekijk hier meer over autovakanties in Kroatië ->

Kroatië vakantie autovakantie, leuke weetjes:

Rijden in Kroatië?

Zoals in de meeste Europese landen moet je aan de rechterzijde van de rijweg rijden. Als je naar de Dalmatische kust wil kun je in Rijeka de veerboot nemen die je meeneemt naar de grote steden. Wanneer je om 18 uur vertrekt kom je de volgende ochtend aan in Split. Tegen de middag kun je Korcula bereiken en halverwege de middag ook Dubrovnik. De laatste jaren is er heel veel werk gemaakt van het aanleggen Kroatië vakantie autovakantievan snelwegen die de van de ene grote stad naar de andere leiden. Je kunt ook kiezen voor de meer avontuurlijke weg en de kustwegen volgen langs de vele baaien en bochten van de Kroatische kust. Je moet er wel rekening mee houden dat veel van deze wegen zeer smal zijn. Veel plaatselijke chauffeurs nemen verschrikkelijke risico’s, dus moet je altijd heel voorzichtig zijn op deze wegen. De trip naar het zuiden is nog steeds ongelofelijk mooi. Hou best even halt om het landschap te bekijken, anders wordt je zelf een gevaar op de weg als je tijdens het rijden voortdurend naar het adembenemende landschap zit te kijken. Tot slot, vergeet niet dat in juli en augustus de wegen naar de kunst erg druk zijn. Het is in de zomer ook niet gemakkelijk om vrije parkeerplaatsen te vinden in de stadscentra. Veel historische steden zoals Trogir, Hvar en Dubrovnik, verbieden auto’s in het centrum van de stad. Je kan gemakkelijk parkeren aan de rand van de steden en dan naar het centrum reizen met het openbaar vervoer. (Kroatië vakantie autovakantie info)

Autoverhuur in Kroatië.

Als je toch met het vliegtuig naar Kroatië reist heb je minder tijd nodig om je bestemming te bereiken. Als je op tournee wil in Kroatië kan je vanuit je eigen land een huurauto reserveren via een agentschap. Het zal meestal goedkoper uitvallen dan in Kroatië zelf naar een autoverhuurbedrijf te stappen. Let erop dat je een auto aangeboden wordt met onbeperkt aantal kilometers en een goede verzekering inbegrepen.

Vriendelijk en behulpzaam in Kroatië.

Je zult heel snel beseffen dat de behulpzaamheid en vriendelijkheid van de Kroatische inwoners oprecht is en zij een natuurlijk talent hebben voor talen. De meesten spreken zeer goed Engels, Duits en Italiaans. Nederlands zal eerder uitzonderlijk zijn.

Bekijk hier de autovakanties in Kroatië ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *