Kroatië rondreis auto tips, lees snel verder.

Drie nuttige tips voor een rondreis door Kroatië per auto.
Kroatië rondreis auto tipsWanneer je op je rondreis door Kroatië meerdere steden wil bezoeken, bijvoorbeeld zowel Zagreb als Dubrovnik, dan is een auto ideaal. Kroatië is weliswaar qua oppervlakte slechts iets groter dan Nederland, maar door de wat ‘uitgerekte’ vorm van het land, is de afstand tussen steden alsnog vrij groot. Een auto is dan ideaal om in één vakantie alle plaatsen en bezienswaardigheden die op je to-do-list staan te bezoeken. Autorijden in een ander land kan wat beangstigend zijn, maar met deze Kroatië rondreis auto tips ga je goed voorbereid op pad. Bekijk hieronder meer leuke Kroatië rondreis auto tips.

Bekijk hier meer over rondreizen met de auto door Kroatië ->

Kroatië rondreis auto tips

  • Tip 1: laat je niet afleiden door de prachtige uitzichten noch intimideren door de wat agressieve rijstijl van de gemiddelde Kroaat. Veiligheid staat uiteraard op plek één, zodat dit advies bovenaan de lijst met Kroatië rondreis auto tips thuishoort. De weggetjes langs de Kroatische kustlijn kennen vaak verrassend fraaie uitzichten op de Middellandse Zee, maar zorg ervoor dat je ogen altijd op de vaak Kroatië rondreis auto tipskronkelende weg blijven gericht. Kijk er ook niet raar van op wanneer je zowel links als rechts wordt ingehaald op deze weggetjes. In Kroatië is dit nu eenmaal minder ongebruikelijk dan in Nederland. Bovendien gebruiken automobilisten in Kroatië hun claxon wat sneller dan in Nederland, dus laat je hier ook niet door afschrikken.
  • Tip 2: bekijk het wegennetwerk op de website van de ‘Kroatische ANWB’. Kroatië heeft zowel tolwegen als gratis berijdbare wegen. Een kaart met het volledige wegennetwerk kan je vinden op de (ook in het Engels beschikbare) website van de ‘Kroatische ANWB’. Hier vind je ook onder meer een prijslijst voor de tolwegen en informatie over de staat waarin de verschillende wegen verkeren. (Kroatië rondreis auto tips info)
  • Tip 3: vermijd alcohol helemaal wanneer je gaat rijden. Door het hoge aantal alcoholgerelateerde verkeersongelukken, ziet Kroatië de laatste jaren streng toe op het verbod op rijden onder invloed. Dit heeft niet alleen geleid tot meer controles, maar ook tot een verlaging van het toegestane alcoholpromillage naar 0,5 promille. Voor automobilisten jonger dan 24 jaar, geldt zelfs een alcoholpromillage van 0,0 promille.

Bekijk hier de rondreizen door Kroatië ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *