Klimaat Kroatië

Het klimaat van Kroatië, alle informatie op een rij.
Klimaat KroatiëZit je eraan te denken om een vakantie te boeken richting het mooie Kroatië? Het land is steeds populairder onder de vakantiegangers en dat is ook niet zo gek. Zo beschikt het land onder andere over mooie historische steden, schitterende natuurparken, prachtige stranden en een fantastisch klimaat. Benieuwd geworden hoe het klimaat eruit ziet? Je leest er hieronder alles over. Kom hieronder meer te weten over het klimaat Kroatië.

Bekijk hier meer over Kroatië reizen en informatie ->

Klimaat Kroatië

Diverse klimaten.
Ook al is Kroatië een relatief klein land, toch kent het land meerdere klimaten. Zo hebben de lagergelegen kustgebieden een mediterraans klimaat, kennen de hoger gelegen gebieden juist een gematigd zeeklimaat en heerst er in het oostelijke deel van het land een gematigd continentaal klimaat. Het klimaat is dus heel erg afhankelijk van waar jij heengaat tijdens je vakantie, maar over het algemeen kent het land warme zomers en koudere/natte winters. Wil je graag zeker zijn van een zonnige vakantie? Met name de lagergelegen kustgebieden kennen warme zomers. Ga bijvoorbeeld voor een plekje aan de Adriatische zee, gegarandeerd zon!

De temperaturen het hele jaar door.
Klimaat KroatiëNatuurlijk varieert, net als in veel andere landen, de temperatuur flink gedurende het jaar. De belangrijkste verschillen tussen de winter en de zomer, zijn:

  • In de winter en het najaar valt er de meeste regen en sneeuw. In die maanden ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 2 en 10 graden. Over het algemeen is het er een stukje warmer dan in Nederland dus.
  • In de zomermaanden stijgt de temperatuur flink en kan het zelfs maar liefst rond de 25 tot 30 graden worden! Wanneer het in Nederland 30 graden is, voelt het al snel vochtig en klam aan, maar dat is in Kroatië niet het geval. Het voelt hier juist droog aan en die ‘droge’ warmte is veel beter uit te houden.

Houd jij van de nodige zonnestralen? Dan kun je het beste tussen mei en september je vakantie naar Kroatië boeken. In die periode is het heerlijk zonnig en warm. Zoek je liever de kou op? Dan kan je het beste tussen december en maart gaan.

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Bekijk hier de rondreizen en vakanties in Kroatië ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *