Istrië | Informatie over Istrië.

IstriëIstrië ligt ten noorden van Kroatië. Istrië is een schiereiland in de Adriatische zee en heeft een kustlijn van 455 km lang. Istrië is een perfecte mix van kust en natuur. Het heuvelachtig landschap is afgewisseld met prachtige bossen en mooie kleine dorpjes. Er heerst nog een prachtige groene sfeer in deze streek. Ook bergliefhebbers vinden hier prachtige bergen om te beklimmen.

Istrië doet denken aan Italië omwille van de kleine smalle straatjes krijgen vele toeristen het gevoel in Toscane rond te wandelen. Langs de grillige kustlijn langs de Adriatische kust zijn er 1185 kleine eilandjes. Van deze vele eilandjes zijn maar 70 eilanden bewoond. Istrië is één van de populairste vakantiebestemmingen van Kroatië omdat het zo een prachtige mix is van natuur, cultuur en ontelbare bezienswaardigheden. Bekijk hieronder meer informatie over de leuke bezienswaardigheden in Istrië.

Bekijk hier meer over Istrië vakanties en rondreizen ->

Istrië, leuke opties

 • Wijnroutes
  De vele wijnroutes zijn ook aan te raden als je deze streek bezoekt. Je kan er overal wijn proeven, genieten van de wijnranken en natuurlijke de kroatische wijn als hoogtepunt. Ook de productie van de wijn is een streling voor het oog.
 • Grotten
  In Istrië kan je nog vele grotten bekijken. Er zijn meer dan 1000 grotten op gans het schiereiland maar de bekendste is de Grot van IstriëBaredine. Deze grot is bekend omwille van de stalactieten en stalagmieten.
 • Natuurparken
  Je kan er ook een aantal natuurparken bezichtigen zoals Jurassic Park Funtana. Dit park is het tweede Jurassic Park gebouwd met stalen dinosaurussen
  Nationaal Park Brijuni bestaat uit een dierentuin en een safaripark.
 • Stranden van Istrië
  De stranden bestaan zowel uit zand, kiezel als rotsen. Maar het prachtige azuurblauwe water nodigt uit om te genieten van deze prachtige zee.

Bezienswaardigheden die je moet gezien hebben.
Het Amfitheater van Pula waar de buitenste ring geheel bewaard is gebleven
De Eufrasiusbasiliek in Porec is gebouwd in de 6de eeuw. Deze basiliek heeft prachtige mozaïeken en staat hiermee op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kroatië Istrië, meer informatie:

Istrië in Kroatië is misschien wel een van de mooiste plekken van heel Europa. Waarom? Omdat er zo’n onwaarschijnlijk prachtige natuur te vinden is! Maar dat niet alleen, want in Istrië kun je ook naar hartenlust genieten van allerlei cultuur en gezelligheid. Het is een schiereiland, dat aan de Adriatische Zee ligt. Er is uiteraard veel kust te vinden, dus liefhebbers van zonnebaden en watersporten zitten hier meer dan goed. Combineer deze zaken met winkelen en lekker eten en je hebt de perfecte vakantiebestemming gevonden!

Natuurlijk is er van alles te beleven in Istrië, maar wij lichten graag wat bezienswaardigheden voor je uit:

 • De Brioni eilanden zijn zeker een boekje waard. Er zijn ruïnes van een oude villa uit de tijd van de Romeinen te vinden, evenals een Istriëmuseum en een groot nationaal park inclusief een heus dierenpark. Heb je zin om te sporten, dan kun je er een balletje slaan op een golfbaan.
 • Geliefd bij vele toeristen is de stad Porec. Begrijpelijk, want deze levendige, gezellige stad heeft veel te bieden. Niet in de laatste plaats een mooie haven en een indrukwekkende basiliek. Je kunt de toren beklimmen en zo een spectaculair uitzicht krijgen over het water.
 • De stad Pula ademt historie. Je vindt er veel oude panden, zoals de tempel van Augustus. Het heeft zes zuilen is tegenwoordig in gebruik als ruimte voor exposities.
 • Strandliefhebbers opgelet: zij moeten op het Rode Eiland zijn, niet ver van de stad Rovinj. Hier is een van de beste stranden van het hele gebied te vinden! Omgeven door een prachtige natuur.
 • Watersporten kun je goed beoefenen in het plaatsje Vrsar. Heb je daar even genoeg van gehad, dan kun je wandelen op de boulevard die langs de zee loopt of een bezoekje brengen aan een leuk park met sculpturen.
 • Wandelen kun je ook goed in de Grot van Baredine. Deze grot is duizenden jaren oud. Je kunt er wandelen langs allerlei stalagmieten en stalactieten.

Bekijk hier meer over Istrië vakanties en rondreizen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen in Kroatië, de beste reistijd en over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *