Hoofdstad Kroatië, wat is de hoofdstad?

Zagreb: de hoofdstad van Kroatië.
Hoofdstad KroatiëMet tal van bezienswaardigheden is Zagreb dé Kroatische bestemming voor een stedentrip. Bovendien is deze stad eenvoudig per vliegtuig en trein bereikbaar, zodat Zagreb ook een goed beginpunt is voor een rondreis door Kroatië. Hieronder vind je handige informatie over de hoofdstad Kroatië. Wil je overigens zelf informatie toevoegen aan deze pagina dat kan door hieronder het formulier in te vullen. Na controle zal jouw informatie toegevoegd worden.

Bekijk hier meer over de hoofdstad van Kroatië en reizen ->

Hoofdstad Kroatië, meer informatie:

Weer in Zagreb.

Zagreb heeft een mild zeeklimaat. In de winter daalt de temperatuur tot rond het vriespunt, terwijl het in de zomer in de hoofdstad van Kroatië overdag doorgaans tussen de 20 °C en 25 °C is. Opvallend is voorts dat de meeste neerslag in Zagreb in de zomermaanden valt. Zo valt tussen mei en september gemiddeld tussen de 70 en 100 millimeter aan neerslag op de Kroatische hoofdstad. In december tot maart schommelt de gemiddelde neerslaghoeveelheid in Zagreb daarentegen rond de 50 millimeter.

Openbaar vervoer in Zagreb.

Zagreb heeft geen metro, maar wel trams en bussen. De trams zijn het ideale transportmiddel in de hoofdstad van Kroatië. Zo kent Zagreb vijftien verschillende tramroutes, tal van tramhaltes en rijden ook ’s nachts nog trams (zij het uiteraard minder vaak dan overdag). Tramkaartjes (‘tramvajska karta’ in het Kroatisch) koop je bij kiosken. Je kunt één of meteen tien stuks kopen. Passagiers moeten bij het betreden van de tram hun kaartje zelf stempelen met één van de in de tram hangende machines. Voorts rijden er ook tal van bussen in de hoofdstad Kroatië.

Gratis bezienswaardigheden in Zagreb.

De hoofdstad van Kroatië kent tal van bezienswaardigheden die kosteloos bezocht kunnen worden. Park Maksimir, het oudste stadspark van Zagreb, is bijvoorbeeld gratis toegankelijk. Hier kan je een picknick organiseren of een wandeling door de natuur maken. Ook de markt van Dolac (Tržnica Dolac) is beslist een bezoek waard. Hier vind je vooral een gigantisch aanbod van authentiek Kroatisch eten en drinken. Het straatkunstmuseum (Muzej ulične umjetnosti) is een open lucht kunstproject waarbij kunst is aangebracht op de stadsmuren van Zagreb. Ook het museum voor hedendaagse kunst (Muzej suvremene umjetnosti) is gratis toegankelijk, maar alleen op de eerste woensdag van elke maand.

Bekijk hier meer over de hoofdstad van Kroatië en reizen ->

Voor nog meer informatie over rondreizen in Kroatië, de beste reistijd en over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *