Camping Kroatië | Alles over campings in Kroatië

Boek een mooie reis naar Kroatië en ga naar een camping!
Camping KroatiëHeb je ook dringend nood aan wat vakantie, net zoals zovele anderen. Misschien heb je wel zin in een vakantie, maar wil je graag eens iets anders doen. Misschien heb je geen zin om te bakken in de zon en wil je deze keer wel eens iets anders doen, iets meer avontuurlijk. Maar waar zou je hiervoor kunnen gaan? Kroatië is hiervoor een prachtig land. Bovendien wanneer je niet te veel luxe wilt op je vakantie, dan kan het wel een goed idee zijn voor jou om naar een camping in Kroatië op zoek te gaan (Camping Kroatië).

Bekijk hier meer over campings in Kroatië ->

Camping Kroatië, meer informatie

Waarop letten bij een camping in Kroatië?
Kroatië heeft een zeer mooie natuur, hier kan je nog extra van genieten vanop een camping. Maar waar moet je al zoal op letten in die camping? Eerst en vooral is het van belang vooraf goed na te denken wat je allemaal zou willen doen en zien op je reis. Wil je graag watervallen zien bijvoorbeeld, zoek dan naar een camping die niet te ver gelegen is hiervan. Of wil je liever dicht bij een winkelstad zitten, kies dan hiervoor.

 • Bekijk ook vooraf de prijzen van de verschillende campings goed. Soms kan dit echt wel lonen! Zo kan je echt wel wat geld besparen.
 • Wanneer je met kinderen op reis zou gaan, bekijk dan goed of de camping bijvoorbeeld voorziet in animatie voor hen. Dit geldt zowel voor jonge kinderen, maar zeker en vast ook voor pubers, zodat ook zij de tijd van hun leven zullen beleven op reis.
 • Bekijk ook wat de camping zelf aanbiedt voor jou. Kan je er bijvoorbeeld ontbijt aankopen, of moet je hiervoor naar de stad gaan om dit te kopen? (Camping Kroatië info)

Wanneer je nu ondertussen zelf zin hebt gekregen in een reisje naar Kroatië op een camping, dan kan je dit altijd zelf eens opzoeken en rekening houden met bovenstaande tips. Zo kan deze reis voor jou en je gezin of voor jou en je vrienden, partner… een echt avontuur worden!

Camping Kroatië aan zee

In Kroatië wemelt het van de campings :des te leuker is de uitdaging om een camping naar je eigen smaak te vinden.
Je hoeft niet bepaald te zoeken naar een mooi plekje aan de kust om je vakantie te vieren. In Kroatië is de gehele kustlijn schitterend. Er zijn Camping Kroatiëmaar liefst 8 Nationale parken met schitterende watervallen, de kuststrook is voorzien van helder zand en er zijn veel Romeinse stadjes. Je zal tijd tekort komen om dit allemaal te bekijken.

Soorten campings in Kroatië:

De verschillen in campings in Kroatië zijn legio:

 • kleine, rustige campings met weinig faciliteiten: soms is er een gelegenheid om te eten, maar vaak moet je een restaurantje buiten de camping zoeken, heerlijk uitdagend!
  Op deze campings is weinig vertier, de avonden zijn er stil en de plekken ruim.
 • nudistencampings: hiervan zijn er veel in Kroatië. Dit zijn campings voor mensen die graag een zijn met de natuur en waar je dus ook weinig luxe kunt verwachten.
 • campings die zo groot zijn dat je meer een idee van een dorp krijgt. Op deze campings zijn er meerdere restaurantjes en gelegenheden om maaltijden af te halen, een of meerdere zwembaden en volop animatie overdag en in de avond. Op deze campings is dan ook vaak wat meer r lawaai dan op bovengenoemde campings. (Camping Kroatië info)
 • verder zijn de zogenaamde ‘glamping campings’ erg in opkomst: Op deze campings kun je prachtige tenten huren, die eigenlijk de naam ‘tent’ niet meer kunnen dragen: echte bedden en een eigen douche en toilet staan tot je beschikking.

Op de meeste grote campings kun je, naast kamperen met je eigen tent of caravan, ook kiezen voor een kant en klaar ingerichte tent van verschillende organisaties of een stacaravan huren. Ook zijn er vaak huisjes te huur.
Op veel campings zijn aparte plekken gereserveerd voor kampeerders van een bepaalde doelgroep:eenoudergezinnen of singles. Deze plekken zijn veelal bij elkaar gesitueerd.

Mooiste camping Kroatië

Ontdek de mooiste campings van Kroatië gelegen in een prachtige natuur. Trek er op uit in dit magisch land met zo veel verrassende natuurelementen en een prachtige kustlijn. Waarom niet kiezen om te kamperen midden in deze mooie natuurgebieden die het land te bieden heeft. Alle campings zijn voorzien van alle accommodaties die men nodig heeft om te genieten van het kamperen.

De vijf mooiste campings Kroatië

 1. Sibenik – Camping Solaris
  Camping Solaris ligt op 5 km van Sibenik midden in een dennenbos. Deze camping heeft vier sterren en is voorzien van alle accommodatie.
  Sibenik is een stadje aan de Adriatische kust met een prachtig historisch centrum en tal van bezienswaardigheden.
 2. Valladon – Camping Bi Village
  Camping KroatiëCamping Bi Village ligt op het zuidelijke punt van Istrië aan het strand. De camping heeft drie zwembaden. Er is ook een animatieteam om de kinderen bezig te houden. Verder kan men allerlei sporten beoefenen zoals fitness, boogschieten, windsurfen en nog zo veel meer. Valladon zelf ligt op 5 km van Pula.
 3. Biograd -Park Soline
  Camping Park Soline is een kleinere camping gelegen in een pijnbomenbos. Deze camping is ook gelegen dicht bij het strand. Alle accommodatie is voorzien om een te genieten van een prachtige kampeerervaring. Biograd ligt tussen Zadar en Sibenik. Kenmerkend voor deze stad in de lange boulevard langs de kustlijn.
 4. Rovinj- Camping Polari
  De gezinscamping Camping Polari ligt aan baai met kiezelstrand. Je kan makkelijk naar de oude binnenstad van Rovinj fietsen door de speciaal aangelegde fietsroute die beiden verbinden. Genieten op de camping van allerlei sporten en spellen voor jong en oud.
  Rovinj wordt één van de mooiste badplaatsen genoemcd in Istrië.
 5. Porec- Camping Lanterna
  Camping Lanterna staat bekend als een camping met veel waterpret. Er is een aquapark in de buurt. De camping licht dicht bij de zee en het strand en op 3 km van Porec. Porec is een havenstadje dat ligt aan de Westkust in de provincie Istrië. (Camping Kroatië)

Bekijk hier meer over vakanties in Kroatië ->

Enkele links:

Comments

 1. Anoniem 2
  28 april 2017 / 16:52

  Is het aan te raden om met een camper naar campings te gaan in Kroatië en wat is de prijs ongeveer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *